Kanton Sarajevo: Studenti traže poboljšanje studentskog standarda

Ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Elvir Kazazović primio je u ponedjeljak, 13. aprila, predstavnike Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) sa kojima je razgovarao o brojnim problemima studentske populacije sa područja Kantona Sarajevo i njihovim mogućim rješenjima

14. Apr 2015. | 09:29 | S.K
39232

Podrška Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS inicijativama koje za cilj imaju poboljšanje studentskog standarda, transparentniju evaluaciju rada univerzitetskih profesora, kao i poboljšanje nastavnog procesa kroz kontrolu rada profesora i njhovog prisustva na predavanjima, neka su od očekivanja studenata iznesena na sastanku s ministrom Kazazovićem. Studenti isto tako traže da se više pažnje posveti problematici prolaznosti studenata na pojedinim fakultetima.

Ministar Kazazović je istakao da će se zalagati za transparentniji rad Univerziteta te da očekuje i usklađivanje organizacije i normativnih akata Studentskog parlamenta s važećom zakonskom regulativom.

“Od Studentskog parlamenta i Univerziteta u Sarajevu očekujem da definišu međusobna prava i obaveze, shodno Statutu Univerziteta. To je preduslov da se riješi pitanje finansiranja sudentskog aktivizma“, naglasio je Kazazović. Rekao je da će Ministarstvo podržati inicijativu studenata za poboljšanje kvaliteta nastavno-naučnog procesa na Univerzitetu.

Na sastanku je razgovarano je i o projektima koje u Studentskom parlamentu planiraju realizirati uz finansijsku podršku resornog ministarstva, a to je Sajam studentskih poslova i Sajam mladih naučnika, saopćeno je iz Pres-službe Kantona Sarajevo.

Na vrh