Karamarko: Komšić se uključio u predizbornu kampanju u Hrvatskoj

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u utorak u Rabu kako mu se čini da se predsjednik bosanskohercegovačke stranke Demokratske fronte Željko Komšić uključio u predizbornu kampanju u Hrvatskoj

3. Mar 2015. | 20:22 | S.M
37297


Poručio je da bi ta stranka i njezin predsjednik, koji ga optužuju za uplitanje u unutarnja pitanja BiH trebali još jednom pročitati šta je napisao u pismu potpore Hrvatskom narodnom saboru, prenosi Hina.

Taj je sabor prošle subote na zasjedanju u Mostaru razmatrao položaj hrvatskog naroda u BiH i usvojio deklaraciju kojom se zalaže za federalizaciju BiH.

Na upit da komentira osvrte Željka Komšića na njegove izjave o BiH, Karamarko je kazao da mu se čini da se Komšić uključio u predizbornu kampanju u Hrvatskoj.

"On očito ima problema s političkim definicijama šta je lijevo a šta desno, a sami barataju revolucionarnim rječnikom iz 1947. do 1949. godine te se pozivaju čak na ZAVNOBiH i to sve zbog toga što sam se drznuo spomenuti da bi Hrvati trebali postati ravnopravni u svojoj domovini BiH. Preporučujem im da još jednom pročitaju što sam napisao", kazao je Karamarko odgovarajući na pitanja novinara danas na Rabu.

(Agencija FENA)

Na vrh