Kardinal Puljić: Bit Božića je u ljubavi, tu je izvor radosti

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predvodio je svetu misu polnoćku u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu

25. Dec 2014. | 08:35 | S.K
33863


Foto: FENA

Kardinal Puljić je pozdravio sve prisutne vjernike u Katedrali i ispred nje, među kojima i goste apostolskog nuncija Luigija Pezzutija i delegaciju mitrpolita Nikolaja.

Kazao je kako je uputio božićnu čestitku Svetome Ocu, te je okupljenima prenio brojne čestitke upućene na njega, ali kojima se čestita svim svećenicima, redovnicima i vjernicima.

“Prenosim te čestitike i zahvaljujem svim strukturama društva koje su poslale nama čestitike za ovaj Božić. A sada i ja svima od srca čestitam Božić i želim da ga doživimo u ovom misnom slavlju, da pjevajući, moleći, Boga slaveći doživimo radost što se Isus rodio u betlehemskoj noći. Zato skrušenim srcem i živom vjerom pokušajmo slaviti ovu svetu misu”, rekao je kardinal Puljić pred početak svete mise.

Kasnije je u propovijedi naglasio da je bit Božića u ljubavi.

“Kada bi svi mi tražili istinski razlog radosti zašto se mi Božiću radujemo, vjerovatno bi raznih razloga bilo. Ali, pravi razlog je što je Bog koji je ljubav očitovao i darovao svoju ljubav. Rodio se kao dijete. On se rodio u ovoj noći i zapravo je to ta ljubav koja nam se daruje. I čovjek na ovoj zemlji je stvoren tom ljubavlju i stvoren je za ljubav, ali je tu ljubav izgubio, jer je odabrao u svojoj slobodi put grijeha. I Bog mu je daruje, ponovo mu je daruje kako bi istinski pomogao čovjeka da se vrati na pravi put”, rekao je kardinal Puljić.

Dalje je u propovijedi naveo da želi na poseban način da se podrgije ta tajna radosti.

“Radujemo se jer smo našli sebe, voljeno biće, čovjek voljeno biće. I u tome doživljavamo radost, jer gdje je ljubav tu je radost. Gdje nema ljubavi nema radosti. Zato je bit Božića u ljubavi, tu je izvor radosti”, rekao je, između ostalog, kardinal Puljić.

  • Foto: FENA
  • Foto: FENA
  • Foto: FENA
  • Foto: FENA

(Agencija FENA)

Na vrh