Magazin>>

Kia Motors dobavljač vozila Ujedinjenim nacijama

4. Apr 2018. | 21:39 | NV
kia_pressrelease_2018_PRESS_850x567_UN

Kia Motors je pobjednica konkursa Ujedinjenih nacija (UN). Kia će u sljedeće tri godine ovoj organizaciji za njihovo djelovanje u svijetu obezbijeđivati vozila Kia Rio, Sorento i Forte (model koji se ne prodaje u Evropi) i servisirati ih.

Iz Kie kažu da je to što su izabrani kao dobavljač vozila za UN, važno dostignuće. “To je dokaz izuzetnog kvaliteta vozila i njihove konkurentnosti na globalnom automobilskom tržištu”, preciziraju.

“Ugovor s Kia Motors će nam obezbijediti objedinjenu nabavku vozila, koja trebaju organima Ujedinjenih nacija čime ćemo iskoristiti prednosti ekonomije obima, većeg kvaliteta i bolje postprodajne podrške”, o dogovoru kažu u UN-u. “Za UN i njene organe je važno da smo osigurali kvalitetna vozila, koja sa sobom donose paket postprodajne podrške. Radujemo se plodnoj saradnji s Kijom.”
 

Kia već sarađivala s UN-om

Kia tako već drugi put isporučuje vozila Ujedinjenim nacijama, jer im je od 2010. do 2015. godine davala na raspolaganje čak 420 mini autobusa.

Hyundai Motor, sestra kompanija Kije, također je dio ovog sporazuma. Vrijednost trogodišnjeg ugovora između kije (uključuje i Hyundai) i UN-a ocijenjena je na oko 7 miliona američkih dolara. Ugovor uključuje mogućnost dvogodišnjeg produženja. Hyundai Mobis, dio grupacije Hyundai Motor Group, biće dobavljač automobilskih dijelova.

 

NV

Na vrh