Ko je dozvolio ulazak “samozvanih paravojnika-humanitaraca” i “instant-patriota” u NSRS?

14. Jan 2018. | 16:52 | NV
paravojnici u nsrs

Iz Narodnog demokratskog pokreta (NDP) zahtijevaju da se rukovodstvo Narodne skupštine Republike Srpske izjasni o skupu, kako navode, uniformisanih i “samozvanih paravojnika-humanitaraca, te objasne ko je, po čijem nalogu i po kom formalnom osnovu organizovao okupljanje zakonu nepoznatih uniformisanih osoba i ustupio im prostorije Narodne skupštine, odnosno male skupštinske sale“, prenosi RTV BN.

Ovih dana su objavljene fotografije snimljene u Narodnoj skupštini Republike Srpske pripadnika organizacije “Srbska čast“, koja se u medijima često naziva i srpskom paravojnom organizacijom i koju vode ljudi iz kriminalnog miljea.

“Sesije“ uniformisanih i samozvanih paravojnika-humanitaraca, bliskih vladajućoj oligarhiji, posljednji su udarci u kovčeg parlamentanom životu i demokratiji u Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju ove stranke.

Dodaju da se “ovaj nezabilježeni skandal u političkoj historiji RS dešava u vremenu kada je opoziciji uskraćeno pravo da prisustvuje pojedinim zasjedanjima Skupštine, na kojima vladajuća većina, preko noći, ekspresno donosi veoma štetne zakone i nepromišljene političke odluke po građane i budućnost Republike Srpske“.

“Prisustvo sumnjivih instant-patriota donosi nesagledivu štetu građanima, ali i ugledu Republike Srpske u svijetu. Nakon svih nemuštih izgovora dežurnih pravobranilaca besmisla i pokušaja da se očigledna istina još jednom spinuje i građanima izokrene stvarna slika sramotnog okupljanja ekstremista iz kriminalnog miljea u Narodnoj skupštini Republike Srpske, očekujemo suvislo objašnjenje, koje neće vrijeđati razum i dostojanstvo naroda”, navodi se u saopštenju NDP-a.

NDP smatra da se u godini, kada je potrebno graditi ambijent za provođenje slobodnih i fer izbora, vlast, “na do sada najvulgarniji način, sprema za podizanje tenzija i provokacija svake vrste u cilju destabilizacije Republike Srpske te držanja u stanju straha i neizvjesnosti preostalog stanovništva“.

 

NV

Na vrh