Ko je njemački gigant koji će u Srbiji zaposliti 10.000 ljudi?

2. Mar 2018. | 09:07 | NV
el auto

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da u centralnu Srbiju stiže auto-gigant, koji će da zaposli više ljudi nego što zapošljavaju RTB “Bor” ili smederevska željezara.

Vučić je rekao da ne može da kaže o kome se radi, ali da ta firma neće zapošljavati manje od 10.000 ljudi, što je veoma važno za taj region i cijelu Srbiju što se tiče smanjenja nezaposlenosti.

Srbijanski mediji licitiraju sa imenima kompanija Mercedes i BMW, ali i Volkswagen i Daimler, ali međutim, za sada se nijedna od ovih kompanija nije oglasila.

Zanimljivo je da je istog dana prije sastanka Vučića i Angele Merkel, sa kojeg potiče ova informacija, hrvatski inovator i osnivač kompanije za proizvodnju električnih vozila “Rimac Automobili”, Mate Rimac, objavio na svom Facebook profilu da “jedna velika njemačka automobilska kompanija dolazi u Srbiju” kako bi proizvodila komponente za električne automobile.

Rimac je napisao da je bio na skupu uprave jedne velike njemačke automobilske kompanije koja ima prihode gotovo na nivou bruto domaćeg proizvoda Hrvatske, ali nije precizirao o kojoj kompaniji je riječ.

On je istovremeno izrazio žaljenje što ova kompanija nije odabrala Hrvatsku za svoju proizvodnu lokaciju.

 

NV / indikator.ba

Na vrh