Kokoškov: Košarkaški smo isprebijali Španiju

15. Sep 2017. | 09:22 | NV
kokoskov

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Igor Kokoškov rekao je da je njegova ekipa u sinoćnjoj polufinalnoj utakmici “košarkaški isprebijala” Španiju i da očekuje da će u finalu igrati protiv Srbije.

“Bez riječi sam kako su momci odigrali utakmicu, kakav pristup su imali. Isprebijali smo ih, košarkaški, ali igrali smo dobro i sa klupe, čitava ekipa. Znali smo gdje vreba opasnost, našli smo način da se borimo, odigrali smo baš zrelo”, rekao je Kokoškov novinarima poslije utakmice.

Slovenija se sinoć plasirala u finale Evropskog prvenstva pošto je pobjedila Španiju sa 92:72.

“Mislim da nas nisu potcijenili, na ovom nivou ne možeš nikoga da potcijeniš, ali toliko talentovani tim uvijek ima dozu ležernosti i to je njihov problem. Mi smo igrali kako smo igrali, sve čestitke momcima”, dodao je Kokoškov.

Upitan da li zna da je Slovenija prva ekipa od 2001. godine koja je stigla do finala bez poraza, Kokoškov je rekao da ne zna, ali da mu je drago ako je to istina.

“Nisam imao velike kalkulacije, u svakoj utakmici smo imali isti pristup i odnos prema treningu i utakmici, pa gdje nas odvede ovaj turnir, a vodio nas je daleko”, dodao je slovenački selektor.

Slovenija će u finalu igrati protiv pobjednika današnjeg duela Srbije i Rusije.

“Navijamo za Saleta (selektor Srbije Aleksandar Đorđević) i momke. Stalno se bodrimo međusobno. Siguran sam da ćemo u finalu igrati sa Srbijom, a u svakom slučaju moj tim će da pobjedi”, rekao je Kokoškov.

NV / Beta / foto FIBA

Na vrh