Kompanija MS&Wood iz Fojnice nagrađena na IMM sajmu u Kelnu

Kompanija MS&WOOD („Majstori i Drvo“) dobila je dvije nagrade za dizajn na ovogodišnjem sajmu namještaja u Kelnu

18. Jan 2016. | 09:40 | K.K
53167

Žiri najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu nagradio je dizajn stolice i stola iz najnovije linije Primum collection 2016, dizajnirane i proizvodene u tvornici namještaja u Fojnici, a koja je danas premijerno predstavljena na štandu MS&WOOD-a.

Stolica i stol fojničkog proizvođača čiji dizajn potpisuje dizajner Avdo Avdagić, nagrađena je u kategoriji Iconic Awards: Interior Inovation.

"Ovo je veliki uspjeh za cijelu bh. industriju namještaja, Fojnicu i, naravno naš MS&WOOD. Pokazali smo još jednom cijelom svijetu da smo u stanju osmisliti, dizajnirati i proizvesti namještaj najzahtjevnijih standarda i najvišeg cjenovnog ranga. Ovo je ujedno i posljednja, treća faza razvoja našeg MS&WOOD-a, jer nakon restrukturiranja iz neperspektivne proizvodnje žice u proizvodnju namještaja, potom ovladavanja tehnološkim procesima i kvalitetom koji su nam donijeli gotovo stopostotni izvoz našeg namještaja u 40 zemalja svijeta, uspješno smo okončali treću fazu razvoja, a to je vlastito dizajniranje i proizvodnja namještaja najvišeg ranga kvaliteta za domaće i svjetsko tržište. Naše nagrađene stolice i sto su 100 posto "Created and made in BiH", kazao je Muhamed Pilav, direktor kompanije MS&WOOD.

Stolice i stol iz kolekcije Primum su spoj vrhunskog dizajna, najsavremenije tehnologije i sigurne majstorske ruke. Nagrade Iconic Awards: Interior Inovation dodijelio je žiri u sastavu Barbara Friedrich iz njemačkog časopisa A&W Architektur & Wohnen Hamburg, Andrej Kupetz, izvršni direktor Njemačkog udruženja dizajnera Frankfurt am Main, Giulio Ridolfo, dizajner iz Udina – Italija, Gerhard Wolf, vlasnik Funktion Möbel iz Darmstadta – Njemačka.

Sajam u Kelnu vrijedi za jedan od najznačajnijih i najvećih sajmova te vrste u svijetu, na kojem se već na početku svake godine promoviraju najsavremeniji dizajn, materijali, i tehnologije. MS&WOOD izlaže ove godine na vlastitom štandu u Hali 2.2. Stand M-026 na kojem se nalaze nagrađene stolica i stol, kao i ostali namještaj nove linije Primum Collection 2016.

(Agencija FENA)

Na vrh