Kompletan Klub vijećnika u Bužimu napustio SDA

13. Jan 2018. | 16:14 | NV
sda buzim

Svih šest članova Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Bužim napustili su SDA i formirali Nezavisni klub, javlja agencija Patria.

Tokom konferencije za novinare saopćeno je da vijećnici stranku napuštaju zbog “pogubne i ponižavajuće politike Kantonalnog odbora SDA USK-a prema članstvu stranke u Bužimu.”

Na konferenciji je istaknuto da su u više navrata pokušavali doći do predsjednika stranke Bakira Izetbegovića i upoznati ga sa problemima u stranci, ali da nisu uspjeli u tome.

Nezadovoljni članovi SDA tvrde da su iz organa stranke u Bužimu isključivani kadrove koji su u zadnjih nekoliko izbornih ciklusa na području Bužima ostvarivali izborni rezultat 3.000 – 4.000 glasova, a da je rukovođenje Povjereništvom SDA u ovoj općini povjereno nezavisnom vijećniku koji ima tek oko 300 glasova.

“Pokušali smo uraditi sve da sačuvamo stranku u Bužimu. Vrijeme će pokazati koliko smo bili u pravu, koliko su ljudi razočarani i povrijeđeni politikom i odlukama koje su Centrala SDA i rukovodstvo KO SDA USK-a provodili prema istinskim članovima”, izjavio je novinarima Agan Bunić, raniji načelnik Općine Bužim.

 

NV / NAP

Na vrh