Komšić: Po logici premijera Konakovića članovi opozicije ne bi smjeli biti zaposleni nigdje

20. Jul 2017. | 20:36 | NV

Predsjednik DF-a Željko Komšić odgovorio je da po logici premijera Vlade Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića članovi opozicionih partija i njihove porodice ne bi trebali biti zaposleni nigdje, te da je posao zagarantovan samo članovima SDA.

Premijer Kantona Elmedin Konaković pozvao je danas Komšića da kaže ko su uposlenici stare turističke zajednice – koju je Vlada ugasila prije nekoliko mjeseci – ili da objavi njihova imena. Konaković je rekao da tu rade supruge političara i predsjednici stranačkih odbora.

“Ne sjećam se da vam je gospođa ‘sa dobrim vezama’ i njen posao bilo kada bila problem”, odgovorio je Komšić, aludirajući na dr. Sebiju Izetbegović, direktoricu Kliničkog centra u Sarajevu i suprugu Konakovićevog stranačkog šefa Bakira Izetbegovića.

Komšić smatra da je premijeru Konakoviću problem to što je Šemsudin Džeko, direktor stare Turističke zajednice istovremeno i šef kantonalne organizacije DF-a u Sarajevu, a koji često kritikuje kantonalnu vlast.

“On Vas često, kao premijera, upita zašto Sarajevo u 21. stoljeću nema noću vode, šta je sa Vodovodom i kanalizacijom i sa nekih 25 miliona eura, kome to mislite prodati GRAS-ove tramvaje, šta je sa huliganstvom u Sarajevu, zašto poskupljuje grijanje, za koga su namijenjene parcele u blizini SCC-a, kome SCC isplaćuje ‘konsultantske ugovore’ i za šta ih isplaćuje, šta je sa deložacijom škole Silvije Strahimir Kranjčević, zašto nam djeca ginu na pješačkim prelazima, ko je kome, kako i pod kojim uvjetima izdavao poslovni prostor na Zetri, šta je sa KK Bosnom”, rekao je Komšić.

Dodao je da je zbog ovakvog odnosa Džeke na metu premijera došla i Turistička zajednica u kojoj je Džeko direktor, a u kojoj radi i njegova (Komšićeva) supruga, te da su radnici već nekoliko mjeseci bez plaća, piše NAP.

 

NV / NAP

Na vrh