Konzum i Silk Trade donirali 10.000 bilježnica za početak novog polugodišta u školama BiH

1. Feb 2017. | 11:49 | NV
Donacija bilježnica1

Linijske, bezlinijske, sa kvadratićima ili bez kvadratića, bez obzira kakvog su modela – bilježnice su nepremostiva potreba našeg školovanja i rado ih se sjećamo svi.

Domaće i školske zadatke, dobre ili manje dobre ocijene i imena prvih sipmatija često su upravo skrivena u bilježnicu.

Dok su se dječaci trudili da radna sveska opravda mamine kriterije urendosti, djevojčice su pak s posebnom pažnjom pristupale ritualu odabira istih, jer su morale imati lijepe boje i dizajn, biti sofisticirane i uredne, bez premca. Ovakva praksa zadržala se do danas, jer bez obzira na tehnološke inovacije – bilježnice su i danas prijeka potreba našeg školstva.

Ovu potrebu, naročito u socijalno ugroženim školama naše zemlje prepoznali su Konzum i Silk Trade koji su za početak novog polugodišta i sretniji prvi dan u školi odlučili donirati 10.000 bilježnica za 10 škola iz cijele Bosne i Hercegovine. Ova akcija naišla je na oduševljenje prosvjetnih radnika i menadžmenta škola, a posebno je izazvala radost mališana koji su već tokom donacije razmjenjivali modele, printove i zahvalili se kompanijama što je prvi dan škole ozvaničen lijepim gestama.

Podjela bilježnica prvo je upriličena u dvjema osnovnim školama u Republici Srpskoj gdje je nastava počela u prošli ponedjeljak, 23. januara. Đaci u O.Š. ‘’Veselin Masleša’’ u Foči i ‘’Branko Ćopić’’ u Prijedoru međusobno su podijelili radost povodom iznenađenja i osmijehom zahvalili predstavnicima kompanija na uručenim poklonima.

‘’Prvi dan u školi uvijek je poseban, drugačiji i najveseliji, a dodatnu sreću djeci pričinili su pristigli pokloni. Odmah su krenuli u razmjenu bilježnica, dok su drugi već upisali prva slova i odredili za koji će ih predmet koristiti. Svakako da je današnja donacija vrijedna za sve nas, a posebno za đake čiji roditelji nisu u mogućnosti kupiti im potreban školski materijal,’’ –  istakla je Sanja Mujiza direktorica O.Š. ‘’Branko Ćopić’’ iz Prijedora.

Po 1000 bilježnica uručeno je i u O.Š. ”Harmani I” u Bihaću,  O.Š. ‘’Podlugovi’’ u Ilijašu, O.Š. Turbe u Turbetu, O.Š.  Čelić, O.Š. ‘’Kosta Popov-Irac’u Tuzli’, u Banovićima O.Š. ‘’Grivice’’, kao i školama u Mostaru, ‘’Mujaga Komadina’’ u Donjoj Mahali i O.Š. ‘’Antun Branko Simić’’.

Brigu o mladima naše zemlje i ulaganje u njihovo obrazovanje, kompanija Konzum BiH svrstava među primarne ciljeve u svom poslovanju te će i u budućim projektima rado činiti dobro kako bi mladi u BiH ostvarili svoje ciljeve i bili uspješni građani ove zemlje.

 

NV

Oznake:

Na vrh