Kopić: Prava za hotel "Stela" u Neumu tražit ćemo u Strazburu

Mi svoja prava u ovoj državi ne možemo ostvariti kada je riječ o hotelu „Stela“, zato što imamo političke sudove. Izgubili smo spor u vezi hotela i jedino nam preostaje da moj kolega Enes Tanović i ja iznađemo određena sredstva i da zajedno, poput Sejdića i Fincija, odemo u Strazbur i tražimo svoja prava, kazao je Sakib Kopić, predsjednik Sindikata solidarnosti i radnik “Polihema”

13. Jan 2015. | 17:40 | S.M
34792a


"Za oko mjesec dana objavit će se tender na kojem će ta imovina biti prodata za milion KM, kao što je bilo objavljeno prije dvije godine. Niko od sudova nije postavio najlogičnije ptanje: kako je moguće da firme "Polihem" i 1.129 njenih dioničara koji su pravili taj hotel nema u vlasničkoj strukturi ni sa jednim procentom ", upitao je Kopić.

On je na pres-konferenciji u Tuzli naveo da je posljednjom odlukom Vrhovnog suda FBiH, hotel „Stela“ u Neumu dodijeljen u nadležnost Kantonalnoj agenciji za privatizaciju HNK-a.

Predsjednik Sindikata solidarnosti je, takođe, kazao da niko od sudova nije ispitivao poteze Agencije za privatizaciju u FBiH.

"Prva presuda u našu korist je bila samo na Općinskom sudu u Mostaru. Sve ostale su oborene upravo zbog toga što smo izgubili aktuelnu legitimaciju u tom sporu koju nam je uzela federalna Agencija za privatizaciju, odnosno Rešad Žutić, Vahid Dupovac i Vjekoslav Prce,i oni su svemu kumovali", kazao je Kopić.

(Agencija FENA)

Oznake: >

Na vrh