Košarkaški spektakl u Skenderiji

U znak sjećanja na sportistu stoljeća BiH, velikana košarkaškog sporta i ogromni doprinos koji je Mirza Delibašić imao za Košarkaški klub Bosna, Grad Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu i košarkaški sport u cjelini, KK Bosna organizuje deseti memorijalni košarkaški turnir "Mirza Delibašić"

11. Sep 2014. | 17:37 | S.M
28406


"Kao Klub obavezali smo se da će memorijalni košarkaški turnir "Mirza Delibašić" imati tradicionalni karakter. Naravno, tu obavezu smo ispunili tako što smo i ove godine u goste pozvali tri eminentna evropska košarkaša tima koji će uzeti učešće na ovom turniru – Cibonu, Partizan i Turk Telecom", poručuju iz KK Bosna.

Turnir se održava 13. i 14. septembra u dvorani "Mirza Delibašić", KSC Skenderija.

Polufinalne utakmice igraju se u subotu. U prvoj utakmici u 17 sati sastaju se Bosna i Turk Telecom, a u drugoj (20.00) Cibona i Partizan.

Utakmica za treće mjesto igra se 14. septembra u 17, a finale u 20 sati.

Osim eminentnih klubova koje će svojim učešćem uveličati ovaj košarkaški spektakl u glavnom gradu BiH, 10. turnir će ove godine biti održan u posebnom ozračju. U čast imena Mirza Delibašić i košarkaškog naslijeđa koje je ostavio iza sebe, dres KK Bosna sa brojem 12 će biti umirovljen i preseljen pod svodove dvorane koja nosi ime najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine proteklog stoljeća.

Posjetioci turnira će imati priliku da se uslikaju s najznačanijm trofejom u klupskoj historiji Bosne dugoj 63 godine, peharom prvaka evrope iz 1979 godine, koji je osvojila generacija koju je sa klupe predvodio Bogdan Tanjević.

U cilju animacije publike, uprava kluba odlučila se za popularnu cijenu od 10 KM za dvije utakmice u danu, a pripremaju se i drugi nagradni i pozivni paketi za sve košarkaške škole u Sarajevu i BiH, saopćeno je iz KK Bosna.

(Agencija FENA)

Na vrh