Krešo Vukoja: U rukama delegata Doma naroda FBiH je sudbina 35.000 ljudi!

9. Dec 2016. | 08:59 | NV
Kreso-Vukoja-direktor-Premier-kladionice (1)

Ako Dom naroda usvoji Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, s amandmanima koje je nedavno utvrdila Vlada FBiH, to će značiti da su delegati pristali na to da zatvore domaće kladionice, da su pristali da 5.500 građana Federacije ostane bez posla, da 3.000 zakupodavaca ostane bez mjesečnih primanja od kirija… odnosno pristaju na to da domaće tržište prepuste austrijskom Novomaticu – smatra Vukoja.

Glas za izmjene Zakon o igrama na sreću na način kako je to predložila Vlada FBiH, zapravo je glas za zatvaranje domaćih firmi i prepuštanje domaćeg tržišta igara na sreću austrijskoj kompaniji Novomatic. Glas protiv takvih izmjena ovog zakona jedini je profesionalni pa i ljudski čin koji može spriječiti pojedince iz vladajuće koalicije da se obogate prodajom domaćeg tržišta. Tvrdi ovo za Patriju Krešo Vukoja, direktor Premier kladionica.

Domaći priređivači igara na sreću smatraju da delegati zapravo odlučuju da li će domaće kladionice biti zatvorene ili će nastaviti raditi, odnosno hoće li na radnim mjestima ostati oko 5.500 radnika ili će morati kućama.

“Ako Dom naroda usvoji Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, s amandmanima koje je nedavno utvrdila Vlada FBiH, to će značiti da su delegati pristali na to da zatvore domaće kladionice, da su pristali da 5.500 građana Federacije ostane bez posla, da 3.000 zakupodavaca ostane bez mjesečnih primanja od kirija… odnosno pristaju na to da domaće tržište prepuste austrijskom Novomaticu”, smatra Vukoja.

“Ako uzmemo u obzir da jedna prosječna obitelj ima četiri člana, u rukama delegata Doma naroda u četvrtak nije samo Zakon, već sudbina oko 35.000 građana Federacije BiH, koji žive od primanja koje članovi njihovih obitelji ostvaruju radom ili suradnjom s domaćim kladionicama”,  dodao je Vukoja.

 

NV / Dnevni list

Na vrh