Krsmanović: Dodik je diktator i sa njim nema saradnje

7. Dec 2016. | 22:49 | NV
krsmanovic

Nakon što je Ustavni sud Republike Srpske osporio odluku Parlamenta Srpske o objavljivanju rezultata referenduma o Danu Republike Srpske, zbog toga što je dostavljena Službenom glasniku prije nego što je upućena u Vijeće naroda, oštro su reagovali iz opozicije. U Parlamentu tvrde da će greška biti ispravljena.

Namjerni propusti sa objavljivanjem rezultata referenduma pokazali su da je Milorad Dodik iskoristio Vladu i Narodnu skupštinu i da je jedina svrha referenduma bila proba za lokalne izbore, kažu u Narodnom demokratskom pokretu. Odluka Ustavnog suda Srpske, poručuju u NDP-u, pokazala je da je Dodik urušio institucije Republike Srpske.

“Ono što nas sve zabrinjava je to da glavnog vinovnika, ujdurme koja se zove referendum, Milorada Dodika sada nigdje nema. On i njegovih 17 saveznika sada šute. I njemu danas poručujemo iz NDP-a da sa njim više nema nikakve saradnje. Tom čovjeku nema ništa sveto. To je diktator. On predstavlja instituciju režima i ljude poslušnike koje je okupio oko sebe. Mi sa režimom više nikada nećemo ni na koju temu razgovarati, taj režim treba da se ruši”, rekao je Zdravko Krsmanović.

Osporavanje rezultata referenduma zbog proceduralne greške pokazuje da u Skupštinskoj službi nema profesionalaca, kažu u stranci Napredna srpska. Neko zbog toga mora da odgovara.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Sprske Nenad Stevandić odgovara da se sve može ispraviti i da će sporna odluka biti ponovo upućena u raspravu.

Iz Srpske demokratske stranke su ranije poručili da je proceduralna greška namjerno napravljena kako bi se referendum o izjašnjavanju o Danu Republike pretvorio u anketu, koju je SNSD upotrijebio za potrebe lokalnih izbora.

 

NV / rtvbn.com

Na vrh