Krupalija: Razvoj omladinskih pogona prioritet Bosne

Ovogodišnji cilj Bosne je plasman u viši rang takmičenja, Ligu 12 - izjavio je direktor Košarkaškog kluba Bosna Royal Damir Krupalija

29. Dec 2015. | 13:43 | A.D
52174

Po njegovim riječima, klub je nakon lošijeg starta sezone uspio podići nivo igre i upisati nekoliko pobjeda, nakon kojih je realno očekivati da u drugom dijelu sezone konkuriše za plasman u Ligu 12.

"S obzirom na rezultatsku krizu početkom sezone, sada možemo biti zadovoljni plasmanom na tabeli. Krenuli smo s pobjedom i četiri poraza, a sada imamo šest pobjeda i pet poraza i na diobi smo četvrtog i šestog mjesta. Težit ćemo da drugi dio sezone bude puno bolji u svim segmentima rada kluba. Prvi cilj kluba je ulazak u playoff koji bi nam dao šansu da se domognemo višeg ranga takmičenja", kazao je Krupalija na pres-konferenciji.

Istaknuo je da uprava kluba već radi na dovođenju pojačanja za nastavak sezone, te da će ekipa sigurno biti jača.

Krupalija se osvrnuo i na omladinske pogone Bosne, te naglasio da je to segment rada kluba kojem se pridaje najviše pažnje.

"Kada je ova uprava preuzela klub mislim da je omladinski pogon brojao slovom i brojem 56 polaznika u Bosninim školama košarke. To je bilo katastrofalno stanje koje moramo promijeniti, a to želimo učiniti pokretanjem besplatnih škola košarke. Stanje trenutno nije sjajno, ali je mnogo bolje nego prije pet ili šest mjeseci. Razvoj omladinskog pogona Bosne je naš prvi prioritet", rekao je Krupalija.

Predsjednik Upravnog odbora Almir Bradić kazao je da su čelni ljudi kluba, koji se trenutno takmiči u A-1 ligi, uspjeli verifikovati Skupštinu KK Bosna u Ministarstvu pravde.

"Ta verifikacija se odnosi i na članove UO. U Ministarstvu pravde smo jasno utvrdili ko predstavlja i zastupa KK Bosna, a to smo direktor Damir Krupalija i ja", rekao je Bradić.

Bosna je dogovorila saradnju s Al Shiddi grupacijom, koja će u narednom periodu biti partner sarajevskom klubu.

"Radit ćemo na promociji košarke u Sarajevu. Očekuje nas mnogo posla. Al Shidi grupacija i SCC će uvijek biti partner sporta, umjetnosti i kulture u ovom gradu", rekao je direktor Sarajevo City Centra Goran Kahvedžić.

KK Bosna Royal od 15. do 7. januara organizira omladinski turnir ''Košarkaški praznik u Sarajevu'' na kojem će učestvovati neke od najjačih ekipa regiona.

(Agencija FENA)

Na vrh