“Krv nam je svima ista”: Prikupljeno 150 doza za četiri sata

16. Nov 2016. | 21:32 | NV
9c512a45ad924a5abee6f447d10c5704

Mirovni volonteri projekta PRO-Budućnost su, tokom današnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi “Krv nam je svima ista”, povodom Svjetskog dana tolerancije, prikupili ukupno 150 doza krvi u Brčkom, Istočnom Sarajevu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Sarajevu, Travniku, Šamcu i Zenici, a tokom četiri sata trajanja kampanje.

Mirovni aktivisti su u navedenim gradovima uspjeli animirati građane da se priključe ovoj kampanji, ali su i sami donirali krv, te na taj način poslali poruku da nije dovoljno samo pričati o konkretnim akcijama, nego da je potrebno vlastitim primjerom voditi druge. Podsjećamo da je sama inicijativa, kao i naziv kampanje, potekla od samih mladih ljudi iz navedenih opština.

Poređenja radi, tokom akcije “Krv nam je svima ista” 2015. godine, prikupljeno je 50 doza krvi manje u odnosu na ovu godinu, što dokazuje da kontinuiran, dosljedan, pošten i predan rad nužno donosi rezultate. Mladi i mirovni aktivisti, te građani navedenih opština su, današnjom uspješnom akcijom, pokazali da je život jedan, da nema cijenu i da nam je, kako i sam naziv kampanje kaže, krv svima ista.

Kampanja “Krv nam je svima ista” je provedena u okviru projekta PRO-Budućnost Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji implementira Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

NV

Na vrh