KS će biti siguran partner Udruženju ‘Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH’

10. Oct 2016. | 17:45 | NV
konakovic

Predstavnici Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” danas su upoznali premijera KS Elmedina Konakovića i ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Amelu Dautbegović o stanju i aktivnostima  Roditeljske kuće za smještaj bolesne djece i njihovih roditelja koji dolaze van KS, a koja je otvorena u aprilu 2016. u krugu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Predsjednica Udruženja Leila Kamerić izjavila je da već 13 godina rade na poboljšanju uslova liječenja djece oboljele od malignih oboljenja, u čemu im pomažu brojne institucije, dobri ljudi i kompanije.

Dodala je da je od aprila do danas 26 porodica iz cijele Federacije BiH koristilo usluge te kuće.

Roditelji oboljelih mališana nemaju nikakve troškove za boravak u kući, njih pokrivaju iz Udruženja, koje, osim smještaja, obezbjeđuje i usluge psihologa, socijalnog radnika, te osmišljava aktivnosti s roditeljima i djecom.

Procijenjeno je da na godišnjem nivou treba 150.000 KM za troškove kuće, a po riječima premijera Konakovića, od Kantona Sarajevo mogu očekivati maksimalnu moguću podršku.

“Ne postoji cijena za spašavanje ljudskih života. Mi smo od početka dio ovog humanog cilja i  bit ćemo još više uključeni u njega. Vjerujem da će i drugi nivoi vlasti prepoznati značaj i aktivno se uključiti u ovu pozitivnu priču. Mi u Kantonu Sarajevo ćemo vam sigurno biti partneri u tome”, poručio je Konaković, saopćeno je iz Pres-službe KS.

 

FENA

Na vrh