Kurtagić: Mladi su potencijal i ključ promjene!

Oko 40 mladih volontera iz organizacija crvenog križa općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Ilidža, Vogošća i Ilijaš sudjelovalo je na radionici “Liderstvo, organizacija i akcija” koju je Crveni križ Kantona Sarajevo organizirao povodom Međunarodnog dana mladih

13. Aug 2015. | 09:43 | S.K
45255

Predsjednica mladih Crvenog križa Kantona Sarajevo Amina Kurtagić kazala je da veliki broj mladih u svojim općinskim organizacijama posvećuje vrijeme drugima, želeći poslati snažnu poruku da volontiranjem mogu učiniti nešto za druge i svoju zajednicu. 

“Mladi su potencijal i ključ promjene. Svako može krenuti od sebe i onda očekivati veće promjene. Činiti dobro u današnjem vremenu, dovoljan je iskorak”, podvukla je Kurtagić. 

Istakla je da je za njihovu strukturu i timove u općinskim organizacijama bitan timski rad, ali i lider. 

“Radimo na projektima i aktivnostima u kojima tim ide od ideje do realizacije. Samo dobar tim ostvaruje pozitivne rezultate. Zato smo izabrali ovu temu, kako bi naučili šta je dobar tim, šta je dobar lider i kako graditi odnose u timu”, dodala je Kurtagić. 

Tokom radionice mlade su posjetili i družili se četiri mlada volontera iz UNDP-a, saopćeno je iz Crvenog križa Kantona Sarajevo.

Na vrh