Kurti: Scenario hapšenja Đurića pripremili Vučić i Tači

31. Mar 2018. | 08:01 | NV
50620

Predsjednik Pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti izjavio je da su scenario hapšenja šefa Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića pripremili predsjednik Kosova Hašim Tači i njegov srpski kolega Aleksandar Vučić, prenosi beogradski “Danas”.

“Đurić je trebalo da bude hapšen, ali mnogo ranije. Vjerujem da to ima veze sa večerom Vučić-Tači koja više nije tajna”, rekao je Kurti u intervjuu za emisiju “Život na Kosovu”na Lajmi.net, čiji prijevod objavljuje Kossev.

“S jedne strane, uhapsite Đurića i zadržite ga pet minuta, počnete da pišete statut Zajednice koji je veoma problematičan i istovremeno kažete da želimo da nastavimo dijalog sa Vučićem, koji nas je nazvao teroristima te večeri – to je samo film”, izjavio je Kurti.

On je također optužio Tačija da ima uticaj na Kosovsku policiju, čiji je direktor Špend Medžuni.

“Po mom uvjerenju, bilo je potrebno ne više od dva dana da se pokaže da nije bila u pitanju vladavina prava i ustavni poredak, već da se radi o političkim igrama“, ocijenio je Kurti.

Prema njegovim riječima, skup koji je juče održan u Kosovskoj Mitrovici bez Đurića nije ništa manje problematičan od skupa sa Đurićem u ponedeljak.

“Vjerujem da je ovaj dvojac Tači-Medžuni onaj koji je zarobio ovu državu”, rekao je Kurti.

 

NV / Danas

Na vrh