Lagumdžija: Samo đon-obraz može predložiti gašenje SDP-a

16. Mar 2018. | 23:02 | NV
lagumdzija

Bivši dugogodišnji lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija oglasio se u petak navečer na društvenim mrežama povodom prijedloga Željka Komšića, čelnika DF-a, koji je poslao SDP-u, Našoj stranci i Građanskom savezu, da ugase postojeće stranke i formiraju novu, zajedničku stranku, s kojom će izaći na izbore.

Toj temi su bh. mediji posvetili dosta pažnje.

“Samo dobro kvaran (đon obraz) um može predložiti ukidanje SDP BiH! Koja tek pamet može biti onaj ko o tome ozbiljno raspravlja, umjesto da ga pošalje gdje mu je mjesto?“, naveo je Lagumdžija na Twitter nalogu.

Komšićev uvjet je, navodno, da nijedan od aktuelnih predsjednika stranaka ljevice ne bude imenovan za predsjednika nove zajedničke stranke, već da to bude neko novo ime.

Komšić u pismu predlaže i da svaka stranka ima pravo kandidovati po dva člana za pozicije predsjednika nove partije. To je predloženo na osnovu ranijeg zaključka Predsjedništva DF-a.

Lagumdžija je, praktično, bio dugogodišnji politički mentor Komšiću, ali je se ovaj poslije dva mandata u Predsjedništvu BiH i ranijih pozicija u diplomatiji, pragmatično otisnuo u samostalni politički projekt, piše INS.

 

NV / INS

Na vrh