Lavrov: Pljačka usred bijela dana

17. Jul 2017. | 22:03 | NV
lavrov

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da aktuelni spor povodom pljenidbe ruske diplomatske imovine u Americi predstavlja “pljačku usred bijela dana”.

Lavrov je tokom boravka u Minsku komentarisao izjave visokih zvaničnika Bijele kuće o tome da SAD neće vratiti Rusiji njenu diplomatsku imovinu bez garancija da će nešto dobiti zauzvrat.

“Ako je tako, onda je to pljačka usred bijela dana. Izgleda da neki žestoki momci komentarišu ovu situaciju”, rekao je Lavrov novinarima.

On je dodao da se “pristojni i vaspitani ljudi ne ponašaju ovako”, prenio je TASS.

Bivši predsjednik SAD Barack Obama naredio je pljenidbu dva ruska diplomatska kompleksa i protjerivanje 35 ruskih diplomata u decembru prošle godine zbog, kako je rekao, njihove umiješanosti u kampanju uoči predsjedničkih izbora 2016. godine, što Moskva demantuje.

Tokom dana, u Washingtonu će o ovom sporu razgovarati zamjenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov i američki državni podsekretar Thomas Shannon.

Rusija je ranije najavila da bi mogla da preduzme kontramjere i protjera određeni broj američkih diplomata sa svoje teritorije.

 

NV / Srna

Na vrh