Ljajić: Još nije bilo formalnog zahtjeva za puštanje na privremenu slobodu Mladića

31. Aug 2017. | 21:56 | NV
38581

Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je večeras da još nije bilo formalnog zahtjeva za puštanje na privremenu slobodu haškog optuženika Ratka Mladića, kao i da je u nadležnosti Ministarstva pravde Srbije sve u vezi sa davanjem garancija Vlade.

“Još nije bilo formalnog zahtjeva i to radi Ministarstvo pravde Srbije”, rekao je Ljajić novinarima u Beogradu komentarišući navode medija da će odbrana Mladića zbog lošeg zdravstvenog stanja tražiti puštanje na privremenu slobodu i liječenje u Srbiji, javila je agencija Beta.

On je rekao da je Vlada Srbije u svim dosadašnjim takvim slučajevima davala pozitivan odgovor odnosno garancije, ali da je iz Haga uglavnom stizao negativan odgovor zato što Haški sud smatra da je holandsko zdravstvo odlično opremljeno i sposobno za pružanje medicinske pomoći.

“Ne treba stvarati prevelika očekivanja, jer su šanse za privremeno puštanje na slobodu na minimumu”, rekao je Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Navodeći da govori uopšteno, Ljajić je kazao da je država dala garancije svakom od haških optuženika čija odbrana je tražila privremeno puštanje na slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

 

NV / NAP

Na vrh