Luiz Felipe Scolari: Brazil će biti prvak svijeta

Scolari je bio nedvosmislen kada su ga pitali da li nacionalni tim Brazila ima sve potrebno za osvajanje Svjetskog prvenstva naredne godine. Potvrdio je da njegovi izabranici to mogu

17. Nov 2013. | 12:14 | Elmedin Bišić
14595r

Trener Brazila Scolari izjavio je da će Selecao biti pod velikim pritiskom na Svjetskom prvenstvu, ali je dodao da će Brazil uprkos svemu biti prvak svijeta.

Scolari je ovo izjavio nakon pobjede nad Hondurasom rezultatom 5:0. Utakmica se igrala u Majamiju, a ovo je bila njihova jedanaesta pobjeda u dvanaest odigranih mečeva.

Upitan da li će njegov tim biti pod pritiskom zbog domaćeg terena, “profesor” je dao nedvosmislen odgovor.

“Nema pritiska na Brazil u smislu da bude šampion svijeta. Brazil će biti šampion”, rekao je.

Ovo je drugi put da su novinari Scolarija pitali ovo pitanje. U ranijem odgovoru je izjavio da bi, u slučaju da nije siguran u osvajanje trofeja, sada sjedio kući, a ne trenirao Brazil.

Pet igrača Selecaoa upisalo se u listu strijelaca u subotu, a Brazil je u posljednjih pet mečeva dao osamnaest golova. Ipak, Scolari je izjavio da to nije realan odraz stanja na terenu.

“Ovaj rezultat ne odražava stvarno stanje na terenu. Kako smo igrali, moglo se desiti da smo pobijedili sa dva, ili tri gola. Golovi su postignuti jer smo iskoristili nekoliko ključnih napada. Uglavnom, dobili smo ono što smo tražili od igrača”, izjavio je Scolari.

Igrači Brazila će u ponedjeljak otputovati za Toronto. Tamo će odigrati utakmicu u kojoj će im protivnik biti reprezentacija Chilea. Utakmicu se igra devetnaestog novembra na Rogers Centre stadionu.

Oznake: > >

Na vrh