Malonogometni turnir Asim Ferhatović – Hase za vikend u KSC Skenderija

Tradicionalni novogodišnji malonogometni turnir "Asim Ferhatović-Hase" bit će održan 27. i 28. decembra u Kulturno-sportskom centru Skenderija. Novogodišnji turnir, 22. po redu, organizuje Fudbalski klub Vratnik pod pokroviteljstvom Općine Stari Grad Sarajevo

25. Dec 2014. | 16:23 | D.R
33879


Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, istakao je kako Općina tradicionalno već dugi niz godina učestvuje u samoj organizaciji ovog turnira.

"Drago mi je da smo na ovaj način mogli dati značaj legendi bh. fudbala Asimu Ferhatoviću-Hasetu. Nadam se da ćemo i dogodine u skladu sa mogućnostima, ne samo nastaviti podržavati ovaj turnir, nego ga učiniti boljim, većim i kvalitetnijim" – kazao je Hadžibajrić.

U ime organizatora prisutnima su se obratili Redžad Ćatić, predsjednik FK “Vratnik”, Edis Kusturica, predsjednik FK “Sarajevo”, Ismet Feraget, član upravnog odbora FK “Vratnik” i Amir Husić, sekretar FK “Vratnik”.

Ćatić se zahvalio Općini Stari Grad i načelniku Hadžibajriću na dugogodišnjem aktivnom učestvovanju u organizaciji turnira, te istakao kako se nada da će i u narednim godinama turnir opstati, s obzirom na tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi cijela država.

Kusturica je kazao da nije bilo dileme kada su dobili poziv da učestvuju u organizaciji turnira.

"Asim Ferhatović – Hase je bio zaštitni znak Grada Sarajeva i FK “Sarajevo”. Tu je stekao svoju slavu i popularnost. Slobodno mogu reći da je on je fudbalska legenda FK “Sarajevo”, – riječi su Kusturice.

Feraget je istakao kako je u posljednje vrijeme sve manje onih koji se žele uključiti u ovakav projekt, ali da su uz pomoć Općine Stari Grad uspjeli nastaviti tradiciju.

Ovogodišnji Međunarodni turnir u malom nogometu „Asim Ferhatović – Hase“ počet će u subotu (27. decembra) utakmicom između FK Sarajevo i FK Vratnik, dok će finalna utakmica biti odigrana u nedjelju u (28. decembra) u 17 sati.

Učesnici turnira su: FK “Sarajevo”, FK “Željezničar”, Selekcija “Avaz-sport”, FK “Vratnik”, MNK “Stari Grad”, MNK “Centar”, te selekcije “Max-bet” i “Austrija”.

(Agencija NAP)

Na vrh