Maradona o Castru: Preminuo je najveći

26. Nov 2016. | 21:16 | NV
mar-cast

Fidel Castro je bio “najveći” i meni kao drugi otac, izjavio je danas u Zagrebu legendarni argentinski fudbaler Diego Maradona reagujući na vijest o smrti oca Kubanske revolucije, prenosi agencija Beta.

“Ovo je užasan dan za mene. Javljeno mi je da je preminuo onaj koji je bio najveći, bez ikakve sumnje. Fidel Castro je umro. Izuzetno sam tužan, jer je za mene bio kao drugi otac”, rekao je Maradona, koji u Zagrebu prisustvuje finalu Davis kupa između Hrvatske i Argentine.

Maradona je rekao da će u Zagrebu ostati do sutra uvečer, poslije čega putuje u Havanu.

“Hoću da budem s Raulom, Castrovim bratom, s njihovom djecom i kubanskim narodom koji mi je mnogo pomogao”, rekao je vidno potresen argentinski fudbaler.

Na Kubi je proglašena devetodnevna žalost povodom Castrove smrti. Povorka sa urnom sa pepelom kubanskog bivšeg predsjednika četiri dana će putovati do Santiaga de Cube, grada na jugoistoku ostrva udaljenog više od 800 kilometara od Havane.

Maradona je rekao da želi da prati povorku od Havane do Santiaga de Cube.

Fudbaler koji je u nekoliko navrata boravio na Kubi gdje se liječio od narkomanije, rekao je da mu je Castro govorio o drogi i tješio ga da će se izvući.

Maradona ima tetovažu s Castrovim likom na lijevoj nozi, a na desnoj ruci tetovažu Castrovog druga po oružju, argentinskog gerilca Ernesta Che Gevare.

 

NV / Beta / elsiglo.com – maradonapics

Na vrh