Marija Aleksić: Volim da igram protiv velikih reprezentacija

Drugi je dan kako se najbolje fudbalerke Bosne i Hercegovine pripremaju u Trening kampu u Zenici

21. Nov 2015. | 14:04 | S.M
50266a


FOTO: NFSBiH

Reprezentativka Marija Aleksić vrijedno trenira, ali odvojila je vrijeme da podijeli svoje mišljenje o utakmicama reprezentacije.

Početak kvalifikacija nije iznenađenje za Mariju.

"Imamo pobjedu i dva poraza i može se reći da je to start kakav smo i očekivali. Dvije utakmice smo igrali sa Belgijom koja je bila favorit, a pobijedili smo Estoniju. Nismo zadovoljni zbog činjenice da smo protiv Belgije primili toliko golova, jer igra u tim susretima nije bila toliko loša", kazala je Marija.

Aleksić govori i očekivanjima u naredna dva susreta:

"Naredna utakmica sa Srbijom nam je bitna. Nadamo se da ćemo je odraditi na pravi način i pobijediti kako bismo se popeli na treće mjesto na tabeli, gdje očekujemo da završimo kvalifikacije. Nakon toga idemo u Englesku koja je bronzana ekipa sa Svjetkog prvenstva. Važniji nam je prvi meč sa Srbijom, a nakon toga ćemo razmišljati o Engleskinjama", dodala je Marija.

Ipak, naša reprezentativka uživa u mečevima protiv timova iz vrha ženskog fudbala.

"Velika je čast igrati protiv tako jakih ekipa i pred toliko navijača. U Belgiji sam prvi put osjetila takav ambijent, igrala pred više hiljada ljudi, protiv kvalitetnog protivnika i osjećaj je izvanredan. Uvijek jedva čekam utakmice protiv velikih, visoko rangiranih reprezentacija kao što je Engleska", dodaje Marija Aleksić koja je otkrila da osim fudbala voli da svira gitaru.

Na vrh