Marinko Pejić: Bilo bi dobro da Europa i svijet izvuku pouku iz onoga što se dogodilo u Vukovaru i Srebrenici

18. Nov 2016. | 15:11 | NV
marinko-pejic-hnv-1

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježava se, tradicionalno, 18. novembra u Republici Hrvatskoj, u počast poginulim, stradalim i nestalim osobama koje su izgubile život u Domovinskom ratu 1991. godine.

Povodom obilježavanja ove značajne obljetnice, pod imenom Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća BiH (HNV BiH) prof. dr. sc. Marinko Pejić ističe sljedeće:

„Hrvatski branitelji i civili ubijeni u agresiji na Vukovar dali su živote, ne samo za Republiku Hrvatsku, već i za Europu, koja je nažalost tada šutjela. Bilo bi dobro da Europa i svijet, iz onoga što se dogodilo u Vukovaru, a kasnije i u Srebrenici, izvuku pouku. Mi iz Sarajeva imamo posebno suosjećanje s Vukovarom, gradom herojom, koji je postao simbolom stradanja te stvaranja i odbrane  hrvatske države. Hrvatsko gospodarsko društvo BiH, koje je djelovalo u Sarajevu, a u okviru kojega je utemeljen HVO Sarajevo, 1991. je sudjelovalo  u organizaciji humanitarne pomoći za Dubrovnik, Vukovar i selo Ravno.“

 

NV

Na vrh