Marshmallow se nalazi na 0,3% uređaja

Google je objavio najsvježije podatke vezano uz zastupljenost Android operativnog sistema. Najveća novost je što od ovog mjeseca možemo početi pratiti i podatke za najnoviju, Marshmallow verziju

7. Nov 2015. | 11:30 | S.M
49494


Razlog tome je što je Marshmallow konačno skupio više od 0,1% potrebnih korisnika kako bi ga Google uvrstio u tablicu zastupljenosti. Budući da uređaje s ovom verzijom Androida još uvijek možemo nabrojati na prste jedne ruke zastupljenost i nije velika – tek 0,3%, što je Marshmallowu osiguralo šesto mjesto na ljestvici.

No, dovoljno je velika da se Marshmallow ne nalazi na zadnjem (sedmom) mjestu ljestvice, tamo je ponovno Froyo sa svojih 0,2% korisnika. Peto mjesto ljestvice zauzima ICS s 3,3% korisnika, a četvrto Gingerbread koji se još uvijek nalazi na 3,8% uređaja u svijetu.

Prva tri mjesta podijelili su međusobno Lollipop, Jelly Bean i KitKat. Treće mjesto pripada Lollipopu koji trenutno ima 25,6% korisnika, dok je drugo mjesto zauzeo Jelly Bean s 29% korisnika. Iznenađenje i dalje predstavlja dvije godine stara Kitkat verzija koja trenutno koristi 37,8% aktivnih Android uređaja.

Na vrh