Mašić: Denis Bećirović ima skoro stopostotnu podršku članstva partije za člana Predsjedništva BiH

28. Mar 2018. | 14:57 | NV
MASIC

Na sjednici Predsjedništva SDP BiH danas će biti usvojen izborni Plan 10, potvrdio je to novinarima na konferenciji za medije uoči sjednice Damir Mašić, član Predsjedništva SDP BiH i predsjednik KO SDP Sarajevo.

Nakon što Plan 10 usvoji Predsjedništvo, očekuje se da ga potvrdi i Glavni odbor na sjednici u Tuzli 5. aprila.

“Polovinom prošle godine počeli smo s izradom Plana 10, a danas će na sjednici Predsjedništva biti usvojen. Do Plana 10 smo došli tako što smo proveli istraživanja među građanima BiH i članovima partije. Pitali smo građane koji su to problemi koji ih najviše brinu i došli do deset najbitnijih oblasti za koje smo radom stručnih i nezavisnih kadrova došli do izrade rješenja”, kazao je Mašić.

Potpredsjednik SDP-a je naveo samo neke od stvari koje će SDP uraditi u onim sredinama ukoliko im građani na Općim izborima ukažu povjerenje.

“Jedna od oblasti je zdravstvo, a planom je predviđeno da svi građani imaju pravo na besplatno zdravstveno osiguranje, a kada je u pitanju obrazovanje predvidjeli smo sa svi učenici devetogodisnjih škola imaju besplatne udžbenike. U oblasti rada predvidjeli smo utvrđivanje minimalne plate koja bi bila veća od sadašnje, kao i uvođenje poreza na luksuz. U oblasti sporta smo predvidjeli izgradnju nacionalnog stadiona za državnu reprezentaciju. Vidimo da su ovih dana i neki drugi političari počeli govoriti o tome i počeli su izvoditi arhitekte na lice mjesta, ali nema veze, bitno je da smo ih potakli”, kazao je Mašić.

Dodao je i kako je unutar partije završena prva faza u kandidiranju za Opće izbore. Pravo da se kandiduju i predlože svoje kandidate imalo je oko 40.000 članova partije.

“Druga tema sjednice je proces kandidiranja za izbore, prva faza je završila tako sto su svi članovi partije imali pravo predlaganja. Gotovo stopostotna podrška za člana Predsjedništva ide u korist Denisa Bećirovića. Treća tema je potpuna blokada u radu institucija, ovakva kriza nije bila ni tokom opsade Sarajeva. Podsjećam da je usred rata Mariofil Ljubić održavao sjednice u opkoljenom Sarajevu, a Edin Mušić nije u stanju mjesecima zakazati održavanje sjednice parlamenta”, istakao je Damir Mašić.

 

NV / NAP

Na vrh