Mazda ovog vikenda podržava dječije skijanje na Bjelašnici

Mazda je generalni sponzor tradicionalnog 9. Kupa Srebrna lisica – Connecta 2015. Takmičenja skijaša juniora iz nekoliko zemalja se održavaju ovog vikenda na Bjelašnici

12. Feb 2015. | 12:17 | A.D
36303

Na Bjelašnici će ovog vikenda (14. i 15. februar) biti održan tradicionalni ski Kup Srebrna lisica – Connecta 2015, čiji je organizator Ski Klub Bjelašnica, a generalni sponzor Connecta d.o.o., ovlašteni Mazda distributer za Bosnu i Hercegovinu.

Takmičenje juniora u alpskim disciplinama održava se već deveti put, a ove će godine uključiti učesnike iz više zemalja. Prepoznavši značaj sportskih dječijih aktivnosti i promoviranje skijanja kao najatraktivnijeg zimskog sporta, Connecta je odlučila podržati ovogodišnji Kup.

“Rijetke su zemlje u svijetu, koje kao Bosna i Hercegovina, imaju prirodnu blagodat dostupnosti skijališta, pa je time animiranje djece za uključivanje u ovaj sport na neki način, naša obaveza. Mi – Connecta i Mazda, smo ponosni što ćemo ove godine biti dio 9. Kupa Srebrna lisica – Connecta 2015, i imamo namjeru i ubuduće afirmirati ovakve i slične projekte, izjavila je Zinaida Kurtćehajić, brand manager Mazde.

Takmičenja u okviru najveće dječije ski manifestacije koja se održava na Bjelašnici su podijeljena u 8 dječijih kategorija – prema uzrastu po četiri za djevojčice i dječake. Prva trka počinju u subotu 14.februara u 9 sati, a finalni poredak učesnika će se znati u nedjelju kada je za 15 sati zakazano proglašenje pobjednika. Osim standardnih sportskih trofeja, najbolji će dobiti i prigodne Mazda poklone. Prateći program cijele manifestacije je Mazda snježna zabava, u kojoj se posjetioci mogu upoznati sa Mazda vozilima, ali i dobro zabaviti.

“Za najmlađe naše goste smo pripremili zanimljive sadržaje – penali na snijegu, takmičenje u pravljenju Snješka Bijelića i sl. a najuspješniji će dobiti simpatične Mazda nagrade. Naravno, mogu nam se pridružiti i oni malo stariji. Svakako dođite na Bjelašnicu ovog vikenda, podržite najmlađe skijaše, i budite i Mazdini gosti“, dodala je Kurtćehajić.

Oznake: >

Na vrh