McCain protiv američkog izolacionizma: To je nepatriotski čin

18. Oct 2017. | 11:09 | NV
john-mccain

Senator John McCain uputio je oštre kritike na račun zagovornika izolacionističke politike, iako nikog nije pri tom imenovao, prenosi Tanjug.

On je kritike uputio nakon što je primio medalju slobode za svoju višedecenijsku službu i žrtve koje je podnio za Sjedinjene Američke Države.

Bivši potpredsjednik Joe Biden uručio je McCainu nagradu na ceremoniji u Nacionalnom ustavnom centru u Filadelfiji, gdje je senator ocijenio da je napuštanje američke uloge međunarodnog lidera – “nepatriotsko”, prenosi Glas Amerike.

“Plašiti se svijeta koji smo organizovali i vodili tri četvrtine vijeka, napustiti ideale koje smo promovisali širom planete, odbiti obaveze međunarodnog lidera i dužnost da ostanemo posljednja i najbolja nada za svijet u ime nepromišljenog, lažnog nacionalizma koji su osmilili ljudi koji bi radije tražili žrtvene jarce nego riješavali probleme je pojednako nepatriotski čin kao i vezivanje za bilo koju istrošenu dogmu iz prošlosti koju su Amerikanci poslali na smetljište historije”, kazao je McCain.

Iako McCain nikoga nije imenovao, mnogi primjećuju da je senator kritikovao aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovu parolu “Amerika na prvom mjestu”.

 

NV

Na vrh