Mehmedović: Srbija, da je imala dobre namjere “ne bi počinila agresiju”

Predsjednica Udruženja građana „Srebreničke majke“ Hatidža Mehmedović izjavila je Feni da više ne vjeruje ni u pravdu ni u sudove

18. Mar 2015. | 12:57 | S.K
37937

“Srbija da je imala iskrene namjere je to trebala uraditi 1995. godine, odmah poslije genocida u Srebrenici”, kazala je Mehmedović, upitana da komentira hapšenja osumnjičenih za zločine na području Srebrenice koja je provedena jutros u Srbiji. 

Mehmedović ističe da, Srbija da je imala dobre namjere „ne bi počinila agresiju na BiH“. 

“Srbija da je imala dobru namjeru ona bi prihvatila svu odgovornost za ono za što je kriva, znajući čije je bilo naoružanje, čija je bila vojska…”, ističe Mehmedović, navodeći da su ovo „samo neke maske“ u koje ona ne vjeruje “dok god vrh ne bude prihvatio punu odgovornost“. 

“Mi svi u BiH odlično znamo, i koji smo osjetili na svojoj koži, ko je počinio agresiju, ko je kriv, ko je glavni odgovorni za sve što se desilo u BiH”, kazala je Mehmedović. 

Po nalogu Tužilaštva za ratne zločine, MUP-a Republike Srbije – Služba za otkrivanje ratnih zločina je u jutarnjim satima lišila slobode za sada sedam osoba na različitim lokacijama u Srbiji, prenosi Tanjug.

Profesionalno izvedenom akcijom pripadnika MUP-a Republike Srbije, sedam osumnjičenih, N.M., A.G., M.B., A.D., B.M., J.P. i D.P., sprovedeno je u Tužilaštvo, navodi se u saopćenju službe Tužilaštva za odnose s javnošću.

Tužilaštvo za ratne zločine donijelo je naredbu za provođenje istrage protiv bivših pripadnika Centra za obuku Jahorina u sastavu Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, zbog postojanja osnova sumnje da su u Srebrenici, na lokalitetu Kravice, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

(Agencija FENA)

Na vrh