Mektić: Na RTRS-u patološka mržnja, u pravosudnim institucijama ništa ne rade osim što se bore za pozicije

17. Jul 2017. | 16:30 | NV
mektic patria

RTRS je prije nekoliko dana objavio da je izvjesni Adnan Dlakić, savjetnik u Ministarstvu sigurnosti BiH, bivši pripadnik brigade “El Mudžahid”. Tim povodom oglasio se i sam ministar sigurnosti Dragan Mektić koji je demantovao navode RTRS-a i Dževada Galijaševića.

“Izašlo je na vidjelo lopovluk, kukavičluk, patološka mržnja, vidite da se raspadaju od svega toga. Vrti se već danima informacija kako je izvjesni Adnan Dlakić pripadnik brigade “El Mudžahid”, savjetnik ministra Dragana Mektića. I onda se pojavljuje Dževad Galijašević. Ekspert za bezbjednost, terorizam, sigurnost i za krizne situacije. On kaže da Adnan Dlakić vodi glavnu riječ u kabinetu ministra Mektića. Mi imamo Adnana Dlakića, zaposlenog u Ministarstvu, ali to nije taj. Zamijenili su identitet. Opljuvali i osramotili čovjeka, koji je početkom ’90-tih imao 10 godina”, naveo je Mektić.

Kako je kazao, “uhvatili su teroristu od 10 godina u kabinetu ministra”.

“Postoji još jedna osoba, ali ta nema veze sa ministarstvom. Kako ih nije sramota, kako da isprave ljagu koju su nanijeli njemu i njegovoj porodici. On nema veze sa tom osobom koju oni pominju. Neće zato što je patološka mržnja i paranoja”, naveo je Mektić.

“Neki dan se vraćam, putovao sam kroz Srbiju, stao sam na benzinsku pumpu. Vidim list Informer, moja slika. Kad Dževad Galijašević, govori kako je u Mektićevom kabinetu pripadnik odreda El Mudžahid”, kazao je Mektić.

On je dodao da je Dlakić koji radi u Ministarstvu sigurnosti tek 2002. godine otišao u vojsku i odslužio 2003. godine nakon čega je otišao na policijsku akademiju, piše N1.

 

Mektić o pravosudnim institucijama: Ništa ne rade, samo ratuju oko svojih pozicija

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH i na današnjem obraćanju javnosti osvrnuo se na rad pravosudnih institucija i jasno precizirao da u tim institucijama niko  ništa ne radi, a svoju ogorčenost nije sakrivao.

“Jedino što mogu da  budem jeste ogorčen, frustiran, da udaram glavom o zid, ne znam više šta da radim od sve te muke što rade tako. Ali, može im se. Ne postoji sistem kontrole rada pravosudnih institucija i svi mogu vam reći da su svi isti od VSTV-a , Tužilaštva, Suda. Sada imamo rat pravosudnih institucija. To je sada tamo rat ko će biti zamjenik glavnog tužioca, ko će biti glavni tužioc. Ništa se drugo ne rade samo je borba. Borba od nula do 24 sata. Nema, na jedno oko malo zažmiri, ali ako zaspiš protutnja neko.

Mogu biti razočaran, ogročen, mogu bijes na njih istrest, ali to njima ništa ne znači, ogulali. Svejedno im, imaju svoj interes, znaju šta rade, baš ih briga ko šta misli. Šta misle novinari, pošteni ljudi, baš njih briga. Vide sebe i svoje interese. Spajdašili se s politikom, svaka optužnica prolazi politički filter, sto posto znam. I znate šta, sad će tamo nekoliko tužilaca biti pozvao da im ih optuže kako su oni meni dali informacije. Problem je što ja znam, je li to po njima sve treba da bude sakriveno”, kaže Mektić.

 

NV / NAP

Na vrh