Mektić: Narednih dana će biti identificirani napadači na Vučića

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas da je završen dio istrage o nedavnom napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici i poručio da će narednih dana biti identificirane sve osobe koje su sudjelovale u napadu, javlja Tanjug

28. Jul 2015. | 15:29 | S.K
44530

Mektić je informacije o toku istrage bosanskohercegovačke policije prenio srbijanskom ministru unutarnjih poslova Nebojši Stefanoviću s kojim se sastao u Tivtu, u Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, Stefanović je istakao da je neophodno da policija privede sve osobe koje su napale srbijanskog premijera, ali i moguće organizatore i inspiratore tog događaja.

Ministri Stefanović i Mektić razgovarali su u Tivtu i o unapređenju saradnje policija Srbije i BiH u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, jer je to, kako su naglasili, vrlo važno za obje države.

Na sastanku su se saglasili da je razmjena informacija dviju policija na visokom razini, posebno kada je riječ o borbi protiv trgovine narkoticima, trgovine ljudima, ali i drugim vidovima kriminala.

Konstantirano je i da se postojeća saradnja u toj oblasti može i dodatno unaprijediti.

Srbijanski ministar policije i bh. ministar sigurnosti razgovarali su i o važnosti zajedničke borbe protiv terorizma, posebno nakon napada u Zvorniku i Kumanovu.

Istaknuta je nužnost bliže saradnje država u regiji, kako bi se zajednički suprotstavili ovoj ozbiljnoj prijetnji.

Na vrh