Milan Bandić će u Novom Vinodolskom ugostiti 100 djece iz BiH

U sklopu saradnje partnerskih gradova Sarajeva i Zagreba, 100 stipendista fonda ''Ikre'', djeca iz Sarajeva iz socijalno ugroženih porodica, u augustu će boraviti na ljetovanju u Novom Vinodolskom, na poziv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića

4. Aug 2014. | 13:07 | S.K
26530

Nakon Svečane sjednice Gradskog vijeća 6. aprila 2014. godine, gradonačelnik Zagreba uputio je pismo Gradu Sarajevu sa pozivom da na Jadranu ugosti djecu, učenike i studente i njihove pratioce.

Grad Sarajevo je u dogovoru sa Gradom Zagrebom donio odluku da 100 stipendista Fonda za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata ''Ikre'' ove godine boravi u Domu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Novom Vinodolskom.

Naime, Grad Sarajevo već sedmu godinu u kontinuitetu stipendira članove tog fonda s ciljem da se osigura kvalitetnije školovanje i poboljšaju uslovi života djece boraca i civilnih žrtava rata, koja uglavnom potječu iz višečlanih obitelji.

Djeca će boraviti u dva termina od 4. do 11. augusta i od 25. do 1. septembra, po 50 djece sa pet pratilaca, a prva grupa je otputovala u nedjelju u 22 sata.

Grad Sarajevo je osigurao prijevoz i džeparac, a djeci će biti dostupna profesionalna animacija, škola plivanja i dvorane sa audiovizualnim pomagalima, saopćila je Gradska uprava Grada Sarajeva.

(Agencija FENA)

Na vrh