Milanović: Srbijom duže od sto godina vlada “beogradska čaršija”

25. Dec 2017. | 20:36 | NV
Zoran Milanovic

Bivši premijer Hrvatske i lider SDP Zoran Milanović izjavio je da se u Srbiji vodi “čaršijska politika”, koja uz određene pauze, drma beogradskom političkom scenom duže od 100 godina.

“To je tačnije rečeno srbijanska, odnosno čaršijska politika. U Beogradu i danas postoji nama s hrvatske ljevice i lijevog centra relativno bliska i ne baš malobrojna grupa ljudi, ali postoji i famozna čaršija. Razumijete o čemu govorim? Ta čaršija, uz određene stanke, drma beogradskom politikom već duže od 100 godina”, rekao je bivši hrvatski premijer odgovarajući na pitanje riječkog Novog lista kako se treba ponašati prema srpskoj politici i predsjedniku Aleksandru Vučiću.

S jedne strane, kaže Milanović, moraš prihvatiti volju naroda koji bira ono što želi, ali ne možete ljude tjerati da to apriorno poštuju na vrijednosnom nivou, prenosi B92.

“Nakon svega što se dogodilo, i još se uvijek događa, neki će ljudi itekako morati da dokažu da pripadamo istom društvu. Najtužnije je to što su određeni hrvatski političari svojevremeno, pa i dan danas, znali da padnu u strastveni zagrljaj tih manipulatora”, rekao je Milanović.

Inače, u opširnom intervjuu za riječki dnevnik, Milanović kaže da je stranački gledano njegova politička karijera završne, te da ne namjerava da se kandiduje za predsjednika Hrvatske.

 

NV

Na vrh