Milo Đukanović u Predsjedništvu BiH

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i Željko Komšić primili su predsjednika Vlade Crne Gore Milu Đukanovića

3. Jun 2014. | 15:13 | S.K
23872

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost zvaničnicima i građanima Crne Gore za iskazanu solidarnost i spremnost da pruže pomoć u prevazilaženju posljedica katastrofalnih poplava u BiH, izazvanih vremenskim neprilikama. 

S tim u svezi, naglašena je solidarnost naroda naše regije da pomaže u teškim trenucima. 

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović je ponovio žaljenje zbog nedavnih događaja uzrokovanih poplavama u BiH i kazao da narod Crne Gore suosjeća s obiteljima žrtava poplava, s ljudskim i materijalnim gubicima, te da je Crna Gora, sukladno svojim mogućnostima, spremna nastaviti pomagati BiH kroz razne oblike pomoći. Naglasio je da će Crna Gora, zajedno sa BiH, Hrvatskom i Srbijom, pokušati animirati snažniju pomoć međunarodne zajednice u saniranju posljedica poplava. 

Sugovornici su ocijenili da Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju odlične i prijateljske odnose, te da između dviju zemalja nema otvorenih pitanja koja bi opterećivala unapređenje suradnje na svim područjima od zajedničkog interesa. 

Crna Gora i Bosna i Hercegovina posvećene su jačanju regionalne suradnje i dobrosusjedskih odnosa. Zajednički ciljevi dviju zemalja su i ubrzavanje ekonomskog rasta i smanjenje siromaštva. Dobru sveukupnu suradnju dviju zemalja bi dodatno unaprijedilo i potpisivanje sporazuma o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te je zajednički izraženo uvjerenje da će ovaj sporazum biti potpisan u što skorije vrijeme. 

Članovi Predsjedništva BiH su pozdravili značajan napredak u ispunjavanju obveza na europskom i euroatlantskom integracijskom putu Crne Gore, te kazali da je integracija u EU prioritet Bosne i Hercegovine i da svaki napredak koji naši susjedi ostvaruju u procesu približavanja EU ima i regionalnu važnost.

Na sastanku je iskazan obostrani interes za proširenje ekonomske suradnje, s akcentom na sektore infrastrukture i energetike, koji predstavljaju prioritet u dvije države, posebice u segmentima koji povezuju Crnu i Goru i BiH – rekonstrukcija i rehabilitacija puta Foča-Šćepan Polje, korištenje kapaciteta Luke Bar, izgradnja Jadransko-jonske autoceste i željeznička pruga Čapljina-Nikšić. 

  • FOTO: Didier Torche
  • FOTO: Didier Torche
  • FOTO: Didier Torche
  • FOTO: Didier Torche

(Agencije)

Na vrh