Ministar Ramić posjetio povratnike u Bosanskoj Gradišci i Prijedoru

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice u Vladi FBiH Edin Ramić posjetio je danas povratnike u Bosanskoj Gradišci i Prijedoru

30. Oct 2015. | 20:42 | D.R
49080


Ramić se tom prilikom sastao i sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Latinovićem gdje su utvrđeni prioriteti u podršci održivom povratku i uređenju infrakstrukture na području ovog mjesta.

Dio delegacije činio je i potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Senad Bratić, koji je sa Ramićem obišao Osnovnu školu u Dubravama gdje su proteklih sedmica uređeni pojedini dijelovi na školskom objektu.

"Posredstvom Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice FBiH izvršena je rekonstrukcija mokrih čvorova i još veći dio infrastrukture, a utrošeno je oko 20.000 KM. Raduje i činjenica da vidite djecu da su sretna i zadovoljna urađenim s obzirom da je isključivo riječ o povratničkoj djeci", – ističe ministar Ramić.

Delegacija je posjetila i povratnike u MZ Surkovac u Prijedoru, gdje je također razgovarano o problemima s kojima se susreću povratnici te im je obećana pomoć u narednom periodu.

(Agencija FENA)

Na vrh