Mitropolit Hrizostom: Vaskrs je blagdan duhovne radosti i veselja

4. Apr 2018. | 18:46 | NV
hrizostom(2)

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom danas je, na čitanju Vaskršnje poruke u sarajevskoj Mitropoliji, istakao značaj vaskrsenja Hristovog, događaja koji je promijenio sve.

“Svjedočimo ono što vjerujemo i znamo, a to je da je Hristos vaskrsao. Imajući ovu vjeru i znanje u srcu svome i u biću svome poručujemo vama ne plašite se jer Hristos pobijedi svijet”, kazao je mitropolit dabrobosanski.

Hrizostom je istakao da radosnu vijest o vaskrsnuću treba svjedočiti. Posebno sada jer su došla vremena u kojima je laž protiv istine, Antihrist protiv Bogočovjeka Hrista.

Na Veliki petak, 6. aprila, vladika Hrizostom služiće Carske časove u 9.00 časova u Staroj pravoslavnoj crkvi Svetog arhangela Mihaila i Gavrila u Sarajevu.

Mitropolit će istog dana u Sabornom hramu služiti Večernje bogosluženje sa iznošenjem Plaštanice u 17.00 časova, a u 19.00 časova Statije.

Na Veliku subotu vladika Hrizostom služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u 9.00 časova u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču, a drugi dan Vaskrsa u 9.00 časova u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Kotorcu u Istočnom Sarajevu.

Na Vaskrs, u nedjelju, 8. aprila, mitropolit Hrizostom služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u 9.00 časova u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Mitropolit je poručio da je Vaskrs blagdan duhovne radosti i veselja i to ne samo za hrišćane.

 

NV / NAP

Na vrh