Mladen Ivanić primio zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a Hoyta Yeea

5. Dec 2016. | 20:27 | NV
Ivanić Yee 1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić razgovarao je sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Hoytom Yeeom o političkoj situaciji u BiH i njenom evropskom putu.

Predsjedavajući Ivanić informisao je zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a Yeea o unutrašnjim prilikama u BiH i želјi da tokom predsjedavanja u političku raspravu vrati teme koje će ubrzati evropski put BiH. Podsjetio je da BiH ulazi u novu fazu kada će se njeni politički akteri baviti odgovaranjem na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, koji u BiH dolazi u petak, 9. decembra.

Ivanić istakao je zadovolјstvo činjenicom da je Predsjedništvo BiH usaglasilo dokument „Pregled odbrane“, ali i upozorio da je izvjesno da će pitanje rješavanja problema knjiženja vojne imovine potrajati.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Hoyt Yee istakao je važnost donošenja dokumenta „Pregled odbrane“ koji je pokazao da je u BiH moguć dogovor.

Hoyt Yee je tokom razgovora s Ivanićem naglasio da je naredna godina izuzetno važna za mnoge reforme koje treba da omoguće bolјi život građanima BiH.

 

NV

Na vrh