Mladi inženjeri i učenici posjetili sajam drveta u Klagenfurtu

Bosanskohercegovački proizvođač namještaja MS&WOOD iz Fojnice organizovao je obilazak Sajma drvoprerađivačke industrije i šumarstva u Klagenfurtu za uposlenike i učenike srednje škole u Fojnici

5. Sep 2016. | 15:30 | Dž.A.
mswood

Grupu su sačinjavali mladi inženjeri i poslovođe fabrike, kao i pet učenika koji su protekli mjesec proveli u pogonima MS&WOOD-a na ferijalnom radu.

Direktor MS&WOOD Muhamed Pilav izjavio je da je posjeta dio edukacijskog programa kompanije koji traje već nekoliko godina, a kojim nastoje, između ostalog, i posjetama međunarodnim sajmovima svoje sadašnje, ali i buduće uposlenike, mlade ljude koji već rade ili se još školuju i obavljaju praksu kod njih, dodatno obučiti i pripremiti za visokosofisticirane poslove obrade drveta.

“Holzmesse” (Sajam drveta) se održava svake dvije godine, a ovogodišnji susret šumara i drvoprerađivača bio je podijeljen u dva segmenta: “International Wood Fair” i “Holz&Bau Klagenfurt”.

Više od 500 izlagača iz 22 zemlje predstavili su svoju paletu proizvoda i usluga na površini od 30.000 m2 izložbenog prostora.

Predstavljeni su proizvodi iz područja šumarstva i tehnologije za pilane, zatim bioenergije, logistike, tehnike građenja od drveta, stolarije i opreme za stolare, saopćeno je iz kompanije MS&WOOD.

 

(FENA)

Na vrh