Moguće otvaranje palestinske banke u BiH

16. Feb 2018. | 09:08 | NV
36641

Palestinska delegacija privrednika koja je posjetila BiH prije tri mjeseca iskazala je interes za otvaranje palestinske banke u BiH u vrijednosti između 20 i 30 miliona američkih dolara, rekao je ambasador Palestine u BiH Rezeq Namoora prilikom posjete je Agenciji za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA), saopšteno je iz FIPA-e.

Na sastanku kojem je tema bila moguće angažovanje palestinskih investitora u BiH, ambasador Namooroa je rekao da su investitori iz ove zemlje zainteresovani i za drvnu i prehrambenu industriju, fabrike vode i sokova, kao i proizvodnju lijekova.

Direktor FIPA-e Gordan Milinić informisao je Namoora o statusu stranih investitora u BiH, mogućnostima za ulaganje u ključnim sektorima privrede BiH, te postojećim sporazumima o slobodnoj trgovini i preferencijalnom režimu, što predstavlja velike mogućnosti za izvozno orjentirane firme koje posluju u BiH.

“Svi strani investitori su dobrodošli i FIPA stoji na raspolaganju palestinskim investitorima koji žele investirati u BiH”, istakao je Milinić.

Namoora je prenio informaciju da nekoliko značajnih palestinskih investitora koji žive u SAD i koji su uspješni privrednici, žele posjetiti BiH krajem februara 2018. radi razgovora o mogućnosti ulaganja u farmaceutsku industriju u BiH.

 

NV / indikator.ba

Na vrh