Moskva prijeti da će istjerati britanske medije ukoliko RT dobije zabranu

13. Mar 2018. | 21:56 | NV
zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova upozorila je danas da bi Moskva mogla da zabrani rad britanskih medija u Rusiji, kao odgovor na prijetnju Londona da bi ruska televizija Russia Today (RT) mogla da izgubi licencu za emitovanje programa u Velikoj Britaniji.

“Mogu odmah da vam kažem nijedna britanska medijska kuća neće raditi u našoj zemlji ako zatvore RT”, rekla je Zaharova za TV Rusija 1.

Ona je kazala da niko ne može da razgovara sa Rusijom kao nuklearnom državom jezikom ultimatuma.

“Nijedan čovjek ne može da nastupi u parlamentu svoje zemlje i da kaže: ‘Dajem Rusiji 24 sata’. Kakav je to razgovor?”, navela je Zaharova komentarišući izjavu britanske premijerke Therese May.

Ruski Komitet za nadzor medija upozorio je da će u slučaju da britanski regulator oduzme licencu RT za emitovanje na teritoriji Velike Britanije, odmah donijeti recipročne mjere u odnosu na britanske medije, koji rade u Rusiji.

Britansko regulatorno tijelo za medije saopštilo je da bi ruska televizija RT mogla da izgubi licencu za emitovanje programa u Velikoj Britaniji, zbog napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.

Ta televizija iza koje stoji Kremlj konstantno je na meti kritika britanskog regulatora, zbog kršenja standarda nepristrasnosti, dok su neki britanski poslanici pozvali na njeno zatvaranje, navodi agencija AP.

 

NV / Beta

Na vrh