Mostar Rock School Live Sessions: Prilika za mlade muzičare

26. Sep 2017. | 11:57 | NV
DK Studio

Mostar Rock School u suradnji sa AMUS-om nudi priliku muzičarima/bendovima iz BiH da se prijave i osvoje snimanje u MoRS DK studiju.

Ideja je predstaviti mlade bendove u usponu iz Bosne i Hercegovine koji stvaraju i izvode autorska djela.

Većinom je za mlade muzičare/bendove vrlo teško doći do sredstava kako bi realizirali svoje prezentacijske materijale sa kojima mogu predstaviti svoj rad i aplicirati prema regionalnim/internacionalnim festivalima, klubovima, eventima.

Budući da Rock škola posjeduje infrastrukturu za audio snimanje muzičkih materijala, u suradnji sa AMUS-om nudimo svoju infrastrukturu i znanje tehničkog osoblja na raspolaganje kako bi 5 BH bendova dobilo priliku snimiti svoja djela te u konačnici posjedovati relevantne prezentacijske materijale.

Osim što će odabrani bendovi dobiti priliku za posjedovanje svog kvalitetnog materijala, mi kroz snimanje također nudimo i osnovno obrazovanje snimanja/produciranja u studiju što će biti od velike koristi autorima i izvođačima u njihovom budućem radu.

Prijaviti se možete na način da pošaljete demo snimku svog autorskog materijala i par rečenica o muzičaru/bendu na mail [email protected] najkasnije do 10.10.2017.

Pristigle materijele preslušati će iskusni predavači Mostar Rock Škole te izabrati 5 dobitnika, a tehnička kvaliteta demo snimke se ne uzima u obzir kod izbora bendova.

Zakašnjele prijave neće se uzeti u razmatranje. Odabrane muzičare/bendove će kontaktirati osoblje škole te dogovoriti termine za snimanje, saopćeno je iz MoRS DK studija.

 

NV

Na vrh