Mostar SG Staklorad: Dupla kruna ostaje u Mostaru, počinju pripreme za Ligu šampiona

25. Feb 2018. | 19:45 | NV
Mostar sg nagrada1

Futsal klub Mostar SG Staklorad i u 2018. godini zna samo za pobjede. Naime, branilac duple krune u našoj zemlji u prva dva kola Premijer lige BiH zabilježio je sigurne pobjede.

Tako su prošlog vikenda na gostovanju pobijedili ekipu Tanga, a sinoć u gradu na Neretvi bili su bolji od Banovića rezultatom 8:4.

“Svoje navijače navikli smo na pobjede i ne smijemo ih razočarati. Dobro smo se pripremili za nastavak sezone i vjerujemo da će oba pehara ostati kod nas. Drago nam je da su ljubitelji futsala u BiH i u regionu prepoznali ono što radimo, tako da stalno dobijamo čestitke. Naravno, drage su nam i nagrade kao što su priznanje za najbolju mušku seniorsku ekipu u Mostaru. Drago nam je što nas pokušavaju oponašati neki klubovi iz Hercegovine i na Balkanu. To znači da ćemo uskoro imati još kvalitetnije takmičenje u BiH”, kaže predsjednik kluba Amel Bajgorić.

Ističe da je Mostar SG Staklorad napravio novu eru u futsalu i da na tome neće stati.

“Ništa kod nas nije došlo preko noći. Dugo smo pripremali plan i strategiju da dugoročno napravimo klub koji će dominirati u BiH, ali polako igrati sve zapaženiju ulogu i u Europi. Futsal nije samo na terenu. Svakoj ekipi poslije odigrane utakmice organiziramo večeru i druženje, bez obzira na rezultat. Najbitnije je druženje i komunikacija između klubova. To je ono što održava naša prijateljstva. Sport je takav, danas pobijediš, sutra izgubiš, ali prijateljstvo ostaje. Iako je u toku prvenstvo, mi smo već sada usmjereni na Ligu šampiona i da se što kvalitetnije pripremimo. Moramo dosta raditi svi zajedno da napravimo korak dalje u Europi”, zaključuje Bajgorić.

 

NV

Na vrh