Mostar SG Staklorad: Možemo igrati i protiv najboljih

13. Oct 2017. | 14:56 | NV
Mostar SG Rumunija1

Prvak BiH Mostar SG Staklorad, nakon što je u prvoj utakmici na turniru glavne runde takmičenja UEFA futsal kupa u Rumuniji poražen u Devi od ekipe Araz Naxcivana iz Azerbejdžana rezultatom 2:5, jučer je u drugom kolu slavio nad domaćom Devom rezultatom 3:2.

U prvom kolu, u kojem su golove za naš tim postigli Vesić i Aladžić, prvak Azerbejdžana opravdao je ulogu favorita, a bh. šampionu nedostajalo je malo sreće i taktike.

U drugoj utakmici igrači Mostar SG Staklorada dominirali su nad domaćim timom, tako da su već u prvih 20 minuta susreta ostvarili dva pogotka, a strijelci su bili Mirko Hrkač i Josip Bošković. Pobjedu Mostaraca svojim drugim pogotkom potvrdio je Mirko Hrkač.

“Još jednom smo pokazali da nismo slučajno u Main Round grupi i da igramo sa klubovima poput Araza i Deve, koji su više rangirani klubovi na FIFI-noj listi od 15 do 25 mjesta. Dokazali smo da i Bosna i Hercegovina i, naravno, FC Mostar SG pripadaju jednoj takvoj eliti. Također smo uvidjeli da moramo još više trenirati i raditi i na drugim taktičkim potezima, da bi dostigli stepenicu više i uhvatili voz za 16 najboljih ekipa, koje su nam vrlo blizu. Uprava je ponosna na igrače, njihovu borbenost i zalaganje za klub, što će nam donijeti veliki napredak za iduću sezonu”, kaže Amel Bajgorić, predsjednik kluba.

Mostar SG Staklorad sutra igraju preostali meč protiv Luxol St Andrews (Malta).

 

NV

Na vrh