Mostar SG Staklorad: Zadovoljnji smo učinkom u Ligi prvaka

15. Oct 2017. | 19:09 | NV
mostar staklorad

Mostar SG Staklorad, osvajač duple krune u našoj zemlji i predstavnik BiH u UEFA futsal kupu, okončao je nastup u glavnoj fazi ovog takmičenja porazom od prvaka Malte St. Andrewsa rezultatom 5:2. Iako su Mostarci u dva navrata imali vođstvo, u finišu su ipak popustili i protivnici sa Malte su proslavili svoju prvu i jedinu pobjedu na takmičenju.

Podsjetimo, Mostarci su u prvom meču poraženi rezultatom 5:2 od Araza iz Azerbajdžana, a jedinu pobjedu bh. predstavnici su upisali protiv domaćina Deve koja je zauzela prvo mjesto i plasirala se u nastavak takmičenja.

“Dostojno smo predstavili BiH. Ovo je bilo jedno veliko iskustvo za sve nas u klubu. Što se tiče našeg kompletnog nastupa u Ligi prvaka od odigranih šest utakmica izgubili smo dvije utakmice, a četiri dobili, što je za nas veliki uspjeh. Zahvaljujemo se Nogometnom savezu BiH, a posebno direktoru za takmičenja Elmiru Pilavu i svim ostalim u savezu, koji nas je podržavao u preliminarnoj rundi i, također, za put u Devu. Nemamo za čim žaliti, idemo dalje. Pobijedili smo Devu, koja je pobijedila Araza i prošla dalje kao prvoplasirana ekipa. Sad nas očekuje Premier liga BiH u kojoj imamo puno utakmica odigrati u narednom periodu”, kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar SG Staklorada.

 

NV

Na vrh