M:tel stipendira osmu generaciju studenata

5. Jan 2018. | 17:12 | NV
m-stipendije

Pored toga što je društveno odgovorno, stipendiranje studenata predstavlja i svojevrstan garant za budućnost. Ulaganjem u znanje i usavršavanje mladih ljudi, zajednica dobija kvalitetan budući profesionalni kadar, kao i dobar osnov za dalji razvoj i bolje uslove života.

Domaći mobilni operater m:tel raspisao je konkurs za dodjelu stipendija studentima treće ili četvrte godine prvog studijskog ciklusa iz oblasti elektrotehnike. Na konkurs koji ostaje otvoren do 25. januara mogu aplicirati studenti elektrotehničkih fakulteta u Banja Luci, Istočnom Sarajevu i Tuzli.

Studentima koji budu zadovoljavali kriterije, a jedan od kriterija je i minimalni prosjek ocjena 8 (osam), m:tel nudi mjesečnu stipendiju u iznosu od 300 KM do kraja prvog ciklusa studija.

Kompanija studentima osim novčane podrške nudi i mogućnost obavljanja jednomjesečne prakse kako bi se studenti bliže upoznali sa radnom atmosferom i stekli inicijalna radna iskustva.

Već osmu godinu zaredom dodjeljuje kompanija m:tel, studentima koji se obrazuju na elektrotehničkih fakultetima u BiH. Prirodna je veza između oblasti obrazovanja čije studente ova kompanija stipendira, budući da je ona lider u oblasti telekomunikacija na prostoru na kojem posluje.

Ove godine, konkursom za stipendije m:tel-a, obuhvaćeni su studenti treće i četvrte godine, kao i apsolventi prvog ciklusa studija elektrotehničkih fakulteta u Banja Luci i Istočnom Sarajevu, kao i studenti Fakulteta elektrotehnike u Tuzli. Izabrani studenti će, poput svojih kolega iz prethodnih generacija, dobijati mjesečnu novčanu naknadu u iznosu od 300 KM do kraja prvog ciklusa studija.

Ipak, važno je naglasiti da je m:tel od samog početka dodjeljivanja stipendija imao viziju dodatne podrške ovim mladim ljudima, a odnosi se na mogućnost prakse u kompaniji u trajanju od mjesec dana. Praktično, to znači da su studenti u prilici da bez ikakvih troškova borave u Banjaluci, imaju pristup najnovijim tehnologijama, modernom obliku poslovanja, a sve uz podršku eminentnih stručnjaka koje ova kompanija zapošljava.

Također, studenti imaju pravo da biraju oblast koja ih interesuje, pa im se po tom osnovu dodjeljuje mentor, organizaciona cjelina u kojoj žele praktičnu obuku, ali i obezbjeđuje pristup tehnologijama za koje student pokaže interesovanje. Upravo ovaj segment stipendiranja, m:tel-ovim stipendistima predstavlja iskustvo od neprocjenjivog značaja za njihov budući profesionalni razvoj.

Podrška koju studenti dobijaju putem stipendija, dakle, mnogo je više od mjesečnog novčanog iznosa na ime stipendije i ona nudi mnoštvo mogućnosti za profesionalni razvoj, a i jedan je od koraka ka željenom zaposlenju, kažu iz ove kompanije.

Za više informacija posjetite www.mtel.ba.

 

NV

Na vrh