Muharemović: Baždarević je najbolji izbor

Bivši fudbaler NK Željezničar i bivši reprezentativac BiH Dželaludin Muharemović ocijenio je u izjavi za Agenciju Fena da je Mehmed Baždarević najbolji izbor za selektora nogometne reprezentacije BiH

13. Dec 2014. | 17:54 | S.M
33252a


"Izvršni odbor ovim je pokazao da je u posao izbora novog selektora ušao ozbiljno. Razgovarali su sa svim potencijalnim selektorima i uzeli u obzir sve parametre kojima se mogu mjeriti kvalitet nekog trenera. Od kandidata koji su iskazali spremnost da vode reprezentaciju BiH Izvršni odbor izabrao je kvalitetnog i stručnog čovjeka koji će imati autoritet i u svlačionici i na terenu", smatra Muharemović.

Pred novim selektorom, koji je naslijedio Safeta Sušića, je težak posao s obzirom da mu je kao cilj postavljen plasman na evropsko nogometno prvenstvo, a reprezentacija BiH nakon četiri kola ima osvojena samo dva boda, ali Muharemović je izrazio uvjerenje da je plasman još uvijek moguć.

"Od šest utakmica koje su pred nama potrebno nam je 15 bodova, ali sve je moguće. Treba ići od utakmice do utakmice te se izboriti barem za treće mjesto u grupi koje vodi u baraž. Ne trebamo zanemariti pravljenje ekipe i uvođenje nekih novih igrača da bismo nakon toga, plasirali se ili ne, bili spremni za naredno svjetsko prvenstvo", smatra Muharemović.

Baždarević je na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH (NSBiH) danas u Zenici dobio jednoglasnu podršku 15 članova tog odbora.

(Agencija FENA)

Na vrh